Aanbod

DE PLAATS VOOR JOUW EVENEMENTEN

Bij ons kom je terecht in een aangename en unieke omgeving

OPLEIDINGEN

SEMINARIES

VERGADERZALEN

Het pand beschikt over 4 lokalen van diverse groottes, geschikt voor vergaderingen, info-avonden en trainingen.

FEESTZALEN

RESTAURANT

KOFFIETAFEL

Soms valt er iets te vieren. De verschillende zalen kunnen ingericht worden naar wens. Van restaurant tot feestzaal.

LOGIES

In het gebouw kan u terecht voor eenvoudige logies in het authentieke kader van een voormalig klooster.

HISTORIEK

Kloosterstraat40 is een gebouw met een rijke geschiedenis. In 1906 was hier een klooster in opbouw. De Zusters Dominicanessen van Zottegem maakten er twee jaar later hun hoofdklooster van. De volkse interpretatie van hun naam, ‘domini canes’ of ‘trouwe viervoeters van de heer’, is aanwezig in het basreliëf aan de straatgevel. De zusters brachten het geheel tot bloei. Al in 1907 was er sprake van een lagere school.

Er kwam een weeshuis, later een internaat. Na Wereldoorlog II richtten de Zusters een kolonie voor zwakke kinderen op. Erwetegem bereikte zijn hoogtepunt rond 1960. Daarna werd Vlaanderen stilaan welvarend en de overheid vormde liefdadigheid om tot welzijnswerk. Het kloosterleven verloor zijn aantrekkingskracht. In 1991 nam vzw Den Boomgaard, uit Lierde het gebouw en de activiteiten over. Van al het bruisend jong leven uit het verleden resten nog onze buren: het ‘CKG Zonneheuvel’.

Een andere vleugel van deze ‘site’ huisvest onder meer diensten van het OCMW Zottegem, vzw ‘Kind en Preventie’, ‘Kind en Gezin’ en ‘CAW Aalst’. Hiermee wordt naast het bestaande ‘CKG Zonneheuvel’ verder gebouwd aan een ‘Huis van het Kind’ de ‘speel-o-theek’, buitenschoolse opvang, een consultatiebureau voor het jonge kind, pedagogisch advies, familiale bemiddeling en een ‘dommelklasje’.

Het voormalige klooster zelf werd gerestaureerd en omgevormd tot een centrum voor opleidingen en trainingen. In die hoedanigheid huisvest het vandaag tal van organisaties die hier hun volledige of een deel van hun trainingsaanbod laat doorgaan of occasioneel gebruikt maakt van onze faciliteiten.

Omdat deze unieke locatie een echte verborgen parel is en zelfs voor mensen van de streek maar weinig gekend, breiden we onze activiteiten sinds begin 2018 uit met meer mogelijkheden. Je kan bij ons terecht voor rouwmaaltijden, babyborrels en communiefeesten, vergaderingen, infoavonden, kleine beurzen, het huren van ruimtes voor start-ups, …

Het unieke pand met zijn rijke geschiedenis, originele aankleding, eenvoudige, maar comfortabele kamers en volledige uitgeruste vergaderzalen, kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Daarom werken we graag op maat. Interesse? Laat ons weten wat uw plannen zijn, wij laten u weten wat we voor u kunnen betekenen!